Služby
Videoprodukce

Tvorba hudebního videoklipu: Jak a s kým se dá v Praze natáčet?

19.5.2024
Autor:
Katka

Asi málokdo si dnes dokáže představit, že by nový sing oblíbeného muzikanta či kapely neměl videoklip. Pokud chce být umělec slyšen, musí být také vidět! Jestliže tedy tvoříte vlastní hudbu a máte za sebou natáčení CD, videoklip vám ho pomůže prodat. Kdo vám s tvorbou videoklipu v Praze pomůže a jaké jsou vaše možnosti? My vám poradíme!

Proč by měla vaše písnička mít videoklip

Videoklipy jsou zásadním nástrojem pro propagaci hudby. Spousta lidí totiž při poslechu písně nedokáže navnímat text, takže pomocí videa jim můžete sdělit příběh a emoce, které jsou s vaším dílem spojené. Díky videoklipu se tak můžete s lidmi propojit. Navíc si vás díky němu budou lidé lépe pamatovat a když se fakt povede, budou ho sdílet na sociálních sítích! A čím víc budete populární, tím více můžete i na vaší hudbě vydělat. Úspěšná videa na Youtube totiž můžete velmi dobře monetizovat!

Kromě slávy a peněz vám může videoklip posloužit jako další nástroj pro vyjádření vaší kreativity. Té se totiž meze nekladou! Můžete experimentovat s různými vizuálními styly a narativními technikami. Můžete využít herce nebo být hlavní hvězdou klipu vy sami. Klip můžete udělat i animovaný, loutkový, nebo třeba využít umělou inteligenci k oživení fotografií. Možností je mnoho a je jen na vás, čím své i nové fanoušky oslovíte!

Která studia v Praze tvoří videoklipy?

V Praze je hned několik videoprodukčních studií, která nabízejí tvorbu videoklipů. A to nejen samotné natočení, ale celý proces. Pokud tedy nemáte s videoklipy žádné zkušenosti, můžete si nechat pomoct s tvorbou scénáře i marketingem.

Každý zpěvák, který chce udržovat kontakt se svými fanoušky a získávat nové by měl pro své písně tvořit videoklipy. (zdroj obrázku: Dall-e)

VideoAnimace

VideoAnimace sídlí na Vinohradech ve Varšavské ulici. Je to agentura, která se skládá z týmu kameramanů, animátorů, grafiků a specialistů na marketing. Obrátit se na ně můžete s úplně celým procesem - napíšou vám scénář, klip natočí, sestříhají a pomohou ho dostat do světa. Mají za sebou již více než 19 let existence, takže si můžete jejich schopnosti velmi dobře ověřit na spoustě vytvořených a úspěšných videí.

Kolik stojí tvorba videa u VideoAnimace?

Asi vás nepřekvapí, že cena tvorby videoklipu je individuální - záleží na tom, jaké všechny služby budete chtít využít a jak náročný bude váš videoklip na tvorbu. Nemusíte se ale bát - rozpočet se vytváří předem!

  • Produkce ( příprava technického scénáře, koordinace, komunikace… ) od 5 0000 Kč
  • Tvorba animovaného videa - ceny začínají v rozmezí 19  - 60 000 Kč, dle náročnosti.
  • 1 natáčecí den (8h, 1 kameraman, režie, asistent kamery, technika…) od 25 000 Kč.
  • Natáčení dronem  - od 10 000 Kč
  • Střih videa (postprodukce, barevná korekce, efekty.. ) od 15 000 Kč

KREJTA

KREJTA  je online marketingová a reklamní agentura, která mimojiné nabízí služby videoprodukce. Pokud chcete, aby videoklip vaši hudbu dobře prodal, určitě se nebojte svěřit do rukou zdejšího  kreativního a marketingového týmu. Pobočku v Praze najdete v Kaprově ulici.

Kolik stojí tvorba hudebního videoklipu od KREJTY?

Cena je tvořena individuálně na základě požadavků klienta.

3Dproduction

Profesionálně vytvořený klip na míru vám vytvoří i tým tvůrců z 3Dproduction. Opět pomohou i se vznikem kreativní koncepce, návrhem scénáře, natáčením i zpracováním záběrů. Rádi vám zajistí i propagaci hotového videa.

Kolik stojí tvorba videoklip od 3Dproduction?

Cena je tvořena individuálně na základě vybraných služeb a náročnosti projektu.

Pokud máte větší rozpočet, můžete si nechat vytvořit animovaný klip pro vaše hudební video. (zdroj obrázku: Dall-e)

Videootec

Pan Michal Souček, který si říká Videootec, se věnuje tvorbě nejrůznějšího obsahu. Nejedná se tedy o žádnou agenturu či firmu, která vám vše vytvoří na klíč, ale o jednotlivce. Máte-li tedy již jasnou představu o tom, co se v klipu bude dít a dokážete dát dohromady scénář, určitě můžete služby pana Součka zvážit.

Kolik stojí tvorba videoklipu od Videootce?

Cena natočení a postprodukce videa se odvíjí dle náročnosti, pohybuje se však mezi 15 - 30 000 Kč.

Autentická Produkce

Ano, i náš autentický tým vám může vytvořit hudební klip dle vašeho přání! Můžeme natáčet u nás ve studiu či společně vybereme vhodné lokality v terénu. Vytvořit váš unikátní videoklip můžeme také s pomocí AI. Neváhejte a ozvěte se nám!