Podcast-Autentická Výzva
Autentická Výzva E33

Lucie Borhyová: „Společnost je taková rozpolcená, že ti nevěří, ani když se směješ.“

19.8.2024
Autor:
Kateřina

Lucii Borhyovou jako moderátorku televizních novin jistě netřeba představovat. Na obrazovkách TV Nova se tato sympatická žena s nezaměnitelným širokým úsměvem totiž objevuje již od roku 1999, takže jistě v České republice není člověka, který by ji neznal. Jaká je ale, když na ni přestanou mířit kamery? Jaké další role, kromě té moderátorské, si v životě vyzkoušela, a ve které se cítí nejšťastnější? V tomto článku vám přinášíme ochutnávku ze 33.epizody podcastu Autentická Výzva!

Ze mlejna do televizních novin

Už jako malá holčička jezdívala do studia na Barrandov za dědečkem, který tam pracoval. O tom, že tam bude jednou pracovat jako moderátorka televizních novin, se jí však tenkrát ani nesnilo. Vždycky jí to totiž táhlo k tanci či herectví. Dokonce se v 16 letech objevila na castingu pro pohádku Princezna za mlejna! Roli Elišky však tenkrát nezískala.

Zdeněk Troška mi řekl - No, vy byste se hodila spíš na pláž než do mlejna. (…) A tím vlastně skončilo jakékoliv mé koketování s herectvím,“vysvětlila se smíchem Lucie, proč se nakonec rozhodla vystudovat publicistiku a dát se na moderátorskou dráhu.  Jak ale jistě víte, Lucie si k herectví i tak několikrát přičichla. Vidět jste ji mohli v malé roli například v seriálech Comeback, Ordinace v Růžové zahradě či Ulice. I profesionální tanec si nakonec vyzkoušela v roce 2007 v televizní soutěži Bailando. Dalo by se tedy říct, že se Lucii daří plnit si své sny.

Lucie  Borhyová v roli zpěvačky

Do Autentické Výzvy se Lucie dostala na doporučení zpěvové koučky Johany Teryngerové, která byla hostem 24. epizody. Lucie se totiž kromě tance a herectví postupně propracovala i ke zpěvu.

Vždycky ke mě něco přijde, abych zpívala. Já se tomu bráním, ale vždycky něco přijde, že musím zpívat,“směje se. A protože je zodpovědná a chce ve všem, co dělá, podat nejlepší výkon, svěřila se právě do rukou Johany. A na jednom z žákovských koncertů potkala Lubomíra, našeho moderátora, a ten neváhal a směle Lucii vyzval k účastni v podcastu.

Ke zpívání Lucii přivedla Hana Zagorová, která ji tam trochu adoptovala a dodávala jí odvahu. Díky její podpoře vznikl vánoční hit Splněná přání, který ale bohužel Lucie stihla nazpívat až po smrti své životní mentorky. Loni na podzim vydala píseň 40 ve spolupráci s Johanou Teryngerovou aka  Kvín Žoán.

Hostem 33. epizody talkshow Autentická výzva je moderátorka Lucie Borhyová

Lucie Borhyová v roli ženy

Lucie si za svůj život vyzkoušela několik zajímavých rolí, která ji však baví nejvíce? „U mě převládá nejvíc role maminky. To je moje role, která se mi nejvíc líbí, která mě nejvíc naplňuje a jsem šťastná, že jsem v životě měla to štěstí, že mám krásné a zdravé děti.“ Ty má dvě - syna Lucase a dceru Lindu.

V podcastu se svěřila, že je ten typ ženy, který rád doma vytváří atmosféru útulného domova. Vaří, peče, věnuje se dětem,  podporuje partnera - ač je velmi úspěšná ve své kariéře, zvládá a ráda vykonává i svou „ženskou roli“. „Já si myslím, že by vždycky ve společnosti měla zůstat ta role  toho muže a té ženy. Ale samozřejmě už se to poslední dobou tak různě mísí. Muži zastávají role žen a obráceně.“ říká. Zároveň však přiznává: „Ženy musí být silné. Musíme toho hodně snést.

„Hodně lidí se mi začne svěřovat, aniž by mě znali“

To, že se Lucie prakticky každý večer objevuje na televizních obrazovkách si vybírá svou „daň“. Lidé ji poznávají na ulici či v obchodech a nabývají dojmu, že ji znají. Často se stává, že se jí neznámí lidé hned začnou svěřovat se svými problémy. „Nejsem typ, který by informace roznášel dál“, říká o sobě Lucie a zdá se, že tuto energii na lidi vyzařuje. Jsou však i tací, kteří si myslí, že Lucie jen předstírá. Že ve skutečnosti vůbec není tak milá a pozitivní, jak působí v televizi. Že jen zkrátka ten její pověstný úsměv umělý. „Společnost je taková rozpolcená, že ti nevěří, ani když se směješ.“ Čím to asi je? Málokdo umí pochválit. Málo kdo umí pohladit. Málokdo umí říct něco hezkého a milého a myslet to ještě upřímně,“ myslí si Lucie.

A jak to Lucie dělá, že je pořád tak dobře naladěná a energická? „Já když vlezu na sluníčko, tak se prostě nabiju na maximum,“ říká s úsměvem. A potom dodává: „Přes zimu toho sluníčka moc není, tak se snažím nabíjet baterky sportem. Protože tam ze sebe vybíjím ten stres.

Lucie Borhyová nám odhalila své autentické já.

Zajímá vás, jak to má Lucie Borhyová se vztahy a co si myslí, o českých mužích? Pusťte si první část rozhovoru zdarma na Youtube či Spotify!

V druhé části rozhovoru na HeroHero se od Lucie dozvíte, jak zapracovat na svém sebevědomí či jak by to mělo fungovat v milujícím vztahu. Epizodu si můžete zakoupit i na Stripe právě teď za 99 Kč!