Podcast-Autentická Výzva
E37

Energetický kouč Matěj Richter: Je třeba naučit se přijímat to, co život přináší

4.10.2024
Autor:
Kateřina

Klíč k radostnému životu

Již na první pohled z Matěje Richtera vyzařuje pozitivní energie. Říká o sobě, že má dar vycítit, co se děje v tělech ostatních lidí a číst jejich energii. To si na vlastní kůži, nebo spíše tělo, vyzkoušel i moderátor Lubomír Novohradský, který tohoto sympatického léčitele pozval do Autentického studia.  „Na první dobrou co vidím, tak vlastně nemáš energii moc v nohách. Vlastně od kolen dolů ti teče velmi málo energie, jenom bych ještě vysvětlil -  Když mluvím, tak je to dost často velmi metaforický, protože vlastně, abych to nějak tomu člověku vysvětlil, tak  to jinak než tou metaforou nejde,“ vysvětluje Matěj. Následně Lubomírovi osvětlí, co to vlastně znamená. „Potřebujeme odejít z nějakého partnerského vztahu, potřebujeme odejít z nějakého projektu. Nebo naopak ten projekt chceme posunout a nejde nám to. Jsme zaseklí. A v ten moment se nám vlastně zacpávají ty nohy. Nebo naopak máme ucpaný ty nohy, a proto s těmito věcmi nejde hnout.

Matěj si tento svůj dar neuvědomoval vždycky. Vděčí za něj vlastně svému vyhoření. Dříve totiž pracoval jako úspěšný producent. Žil ve světě pražských celebrit, byl obklopen luxusem. Nakonec ale zjistil, že značkové oblečení a drahá auta ho nedělají šťastným. Vydal se tedy na Bali a do Malajsie, kde žil v chrámech a prošel mnoha výcviky. „ Začal jsem chápat, že vlastně mám radši život s mnohem větší lehkostí. Že mám radši život v mnohem větší pohodě. A tak se mi to začalo otevírat. Najednou jsem začal vnímat svoje energie,“vypráví. „Když jsem tam nějakou dobu žil a najednou jsem zjistil, že vidím do lidí, tak tam jsem to měl otevřené furt v té době. A tak jsem se začal učit, jak to zavírat. Jak do lidí nečumět pořád. Jak jim dokázat poradit, jak to využít a ne jen vlastně do nich nakoukávat jako do lednice.

Jak Matěj využívá svůj dar v praxi

Poté, co se vrátil z Bali, začal Matěj pomáhat svému okolí. Prošel 6 letým koučovacím výcvikem a od roku 2019 se živí jako kouč. Nedávno otevřel své studio na Paleckého náměstí, kde se věnuje svým klientům a chystá wellness semináře. Při osobních setkáních dělá celostní masáže a Body & Mind & Soul. Dodává lidem energii a pomáhá jim odkrýt, co způsobilo jejich blokace. Nabízí ale i online koučink, kde se zaměřuje na problémy s traumaty či osobním či kariérním růstem. V neposlední řadě se věnuje lektoringu ve firmách, kde pomáhá budovat empatičtější a produktivnější pracovní prostředí.

Lubomír se ho v podcastu ptá, zda dělá i  rapé ceremoniály. Jedná se o šamanské rituály s použitím práškové směsi tabáku a popela z posvátných či léčivých bylinek a stromů, vyráběných a používaných indiány z Peru a Brazílie.  „Já už těch medicín nevyužívám ani já sám. A jak to nepoužívám, tak už ani necítím s tím tak velké spojení, abych to těm lidem měl předávat. Já si myslím, že člověk by měl dělat to, s čím je napojený. Že to umím je fajn, ale..,“ vysvětluje Matěj. Tento prášek údajně otevírá dveře do jiného světa a využívá se k řešení vlastních problémů, k terapii duše.

Hostem Autentické Výzvy byl Matěj Richter

Jak funguje Matějova superschopnost

Tahle moje superschopnost je to, že umím číst v energiích.  To je jak v lidech proudí energie a když mi někdo něco říká, tak já vidím, jestli se mu ta energie jako v tom těle spojuje a funguje mu nebo mu nefunguje. To znamená, že když za mnou někdo přijde s otázkou, já nevím třeba toho, jestli má změnit práci, nebo ne, tak vlastně, když se s ním bavím o té práci, tak vidím, jestli ho to spojuje. Třeba se srdcem, jestli vlastně tam má nějaký vibrace na základš toho, jestli o tom mluví.“ Popisuje v podcastu Matěj svůj dar a to, jak s ním pracuje v praxi.

Dokáže se Matěj napojit na úplně každého? A z jakého rodinného prostředí pochází? Jak vnímá českou společnost a její problémy? To se dozvíte v celé epizodě podcastu AUTENTICKÁ VÝZVA!