Podcasty
02 Podcastovny v Praze

Kde všude v Praze můžete natočit svůj podcast? 2. část

3.5.2024
Autor:
katka

Tipů na dobré podcastovny není nikdy dost, proto pro vás máme 2. pokračování výběru studií v Praze, ve kterých můžete tvořit kvalitní obsah pro vaše posluchače.

Představujeme vám dalších 5 tipů na skvělé podcastovny v Praze. Ať už je pro vás důležitá cena, vybavení nebo lokalita studia, věříme, že z našich tipů si vyberete to nejlepší pro váš projekt!

1. PodcastRoom

Nademlejnská 600/ 119800 Praha 9- Hloubětín

PodcastRoom se pyšní dvěma plně vybavenými studii, ve kterých můžete realizovat váš podcast, live stream či vytvořit reklamní spot. Jejich klientské portfolio čítá nespočet známých značek a podcastů, například ZOOT Podcast, Vodafoneči Pilulka.

Menší studio je především vhodné pro tvorbu audiopodcastů, voice overů či dabingu. Větší studio je přizpůsobené na video obsah. Výhodou je jeho variabilita - natáčet můžete před cihlovou zdí, bílou či černou stěnou nebo můžete využít barevné fotopozadí.

Výhodou Podcast Room je skutečně plně vybavená režie pro audio i videoprodukci. Zapůjčit si můžete techniku od značek Panasonic, Blackmagic, M-audio, Steinberger, Sennheiser či například RME.

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Podcast Room?

Cena za pronájem začíná na 1000 Kč/hod.

2. Pracovna

Vlkova 36, Praha 3- Žižkov

Pracovna je multifunkční prostor s kavárnou, který můžete velmi dobře využít i na tvorbu podcastů. Ve zdejším  profesionálním studiu vám mohou ušít podcast na míru - kromě postprodukce vám Pracovna může poskytnou i režii a vlastního moderátora, případně si můžete objednat pro váš obsah skladby či jingly od zkušených skladatelů, se kterými spolupracují. Více se o projektu Pracovna můžete dozvědět i v našem podcastu Autentická Výzva, jejímž hostem byl Pavel Železný, majitel a moderátor Pracovny.

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Pracovna

Cena za tvorbu podcastu v Pracovně začíná na 950 Kč/hod.

3. Studio Khapka

Janáčkovo nábřeží 61, Praha 5

Studio Khapka se specializuje na zpracovávání zvuku, je tedy skvělou volbou, pokud chcete tvořit audiopodcast nebo se chystáte na voiceover či dabing. Studio nabízí také hudební produkci a postprodukci,

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Khapka

Audiopodcast můžete nahrát již od 3000 Kč/hod. Pokud se chystáte ve studiu nahrávat dlouhodobě, cena za hodinu je nižší.

4. Akvárko Vnitroblock

Tusarova 791/31

Vnitroblock se pyšní atraktivními prostory s kavárnou a lze v nich natáčet i audio či video podcast. Jak studio v “akvárku” vypadá si můžete prohlédnout v “domácích” podcastech Proti proudu či Na vlně podnikání.

Kromě prostoru je vám k dispozici i profesionální technika, konkrétně 3 mikrofony Shure SM78, 3 sluchátka Mixpult Rodecaster Pro, kamera Sony ZV- 1 se stativem a led světla.

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Akvárko Vnitroblock

Základní cena 1600/hod.

5. Studio Bez frází

Osadní 701/33, Praha - Holešovice

V příjemném studiu Bez frází můžete tvořit zvukový i obrazový podcast nebo třeba i reklamu. Je velmi dobře vybaveno pro natáčení s až 4 mluvčími. Nahrávat obraz můžete až se 3 kamerami najednou a svůj materiál získat ihned po natáčení na svůj disk nebo do 24h na klientském cloudu.

Ve studiu je k dispozici voda, káva a čaj. Nevýhodou je absence parkovacích míst, avšak díky dobré dostupnosti můžete bez problémů na místo dorazit MHD.

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Bez frází

Samotný pronájem studia vás vyjde na 990 Kč/hod. Pokud budete potřebovat s natáčením pomoci, za audio podcast zaplatáte 2000 Kč/hod a za video 3000 Kč/hod.

Pokud tyto podcastovny pro vás nejsou "to pravé ořechové", můžete se ozvat nám a pronajmout si naše krásné zbrusu nové studio na Praze 8.