Podcasty
01 Podcastovny v Praze

Kde všude v Praze můžete natočit svůj podcast? 1. část

19.4.2024
Autor:
Katka

Díky stále větší popularitě podcastů je v Praze podcastoven jako hub po dešti. Kde jsou a jaké jsou mezi nimi rozdíly? A k jaké produkci jsou vhodné? Vytvořili jsme pro vás přehled dobrých podcastových studií a jejich služeb v Praze!

Poohlížíte se po dobré podcastovně v Praze, kde můžete v klidu nahrávat rozhovory se svými zajímavými hosty? Představujeme vám našich prvních pět tipů na kvalitní podcastovny s veškerým potřebným vybavením.

1. VNV Productions - studio A36

Americká 36, Praha 2 

Studio A36, které najdete na Vinohradech jen kousíček od Náměstí Míru, se specializuje jak na samotnou produkci, tak i postprodukci. Své krásné prostory využívají také jako fotoateliér a velmi rádi je přizpůsobí vašim požadavkům.

Studio si můžete pronajmout na tvorbu audio i videopodcastu a k dispozici je vám i veškeré jejich profesionální vybavení, které čítá mixážní pult od RODE, mikrofony, sluchátka, tři kamery od značky Blackmagic Design či sadu objektivů Meiko. 

K dispozici vám mohou být i služby produkčního, make-up artisty,stylisty,  kameramana, zvukaře, či střihače. Ty jsou však za další poplatky. 

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu A36?

  • Audiopodcast od 900 Kč/hod bez DPH
  • Videopodcast od 3000/ díl  bez DPH

2.Studio Forendors

U Studánky 312/28, Praha 7

Tuto příjemnou podcastovnu najdete na Letné a kromě prostorů k natáčení disponuje i malou izolovanou střižnou s veškerým potřebným vybavením. Využít ji můžete pro záznam zvuku i obrazu - mají na to špičkovou techniku, kterou si můžete též zapůjčit. 

K dispozici můžete mít až 4 mikrofony Shure SM7B, audio střižnu Mackie DLZ Creator, zařízení ATEM Mini Pro ISO a 2 x kamera Blackmagic Pocket Cinema ( 35 a 12 mm). 

Studio si můžete zabookovat i se službami postprodukce. 

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Forendors?

  • Audiopodcast od 900 Kč/hod bez DPH
  • Videopodcast od 2000/ hod  bez DPH

3. Space Cafe

Stroupežnického 3191/17, Praha 5

Profesionálně vybavené podcastové studio, které je součástí kavárny je cenově dostupné i pro začínající podcastery, kteří mají napjatý budget. K dispozici vám je veškeré vybavení i technická podpora, navíc je možné vysílat i živě. Přiobjednat si také můžete služby postprodukce, nevíte-li si se střihem zvuku rady. Podcastovna je plně odhlučněna, takže zvukový záznam pro váš audiopodcast bude skutečně TOP. 

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Space Cafe?

  • Audiopodcast od 750 Kč/hod

4. Film Podcast Studio

Ke Smíchovu 132, Praha-Slivenec

Film Podcast Studio také patří k podcastovnám, které si mohou dovolit i jednotlivci, kteří svou kariéru podcastera teprve rozjíždí. Ačkoliv je velmi dobře vybavené a můžete si ho přizpůsobit vašim potřebám, má velmi příznivé ceny. 

Zapůjčit si můžete kameru Panasonic G7, 4K nebo full HD. K dispozici máte i kompletní osvětlení, včetně RHB. Natáčet zde můžete i živý vstup a dokonce si můžete objednat i služby podcastu na klíč, tedy že tvůrci přijedou s veškerým vybavením kamkoliv za vámi! 

Kromě natáčení vám ve Film Podcast Studio pomohou i se střihem do druhého dne. Natočit u nich můžete i produktové video či reklamu. 

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Film Podcast Studio?

  • Audiopodcast od 750 Kč/hod bez DPH
  • Videopodcast od 1000/ hod  bez DPH

5. Podcastové studio Alfa

Pernerova 149/39, Praha 8

Toto podcastové studio v srdci Karlína vás nadchne nejen svým špičkovým vybavením, ale také svým designem. Nachází se v prostředí unikátní budovy Praga Office & Garden. 

Ve studiu Alfa najdete podcastové produkční studio Rode Caster Pro, studiová sluchátka Omnitronic SHP-900, dynamické mikrofony pro vysílání Rode PodMic, PTZ integrovanou kameru JLC, či počítač All in One. Studio se nachází ve slunné Sprint Lounge s privátní kavárnou, takže budete mít během tvoření i přístup k občerstvení.  Nahrávat můžete jak audiopodcast, tak i video. Podcastovna je vybavená i na voiceovery a live streaming. 

Kolik stojí tvorba podcastů ve studiu Alfa?

Na webu není uveden ceník. 

Zaujala vás tato studia nebo byste si představovali ještě něco jiného? Další podcastovny vám představíme již brzy v druhém díle!